Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум и вибрация на 147мицата ми.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум и вибрация на 147мицата ми.

Здравейте на всички. Моля Ви за помощ. Карам 147 JTD.

Откакто стана студено времето (особено от сутрин), колата ми започна да издава странен шум и вибрации в момента когато я паля. Все едно ще се разпадне. В този момент върщам ключа на контакт, пробвам пак, и същия проблем, след няколко опита колата се запалва нормално, и карам през целия ден и проблема не се появява. Забелязал съм че всичко това става когато не съм я карал един ден поне.
    На комп. диягностика не дава абсолютно нищо.
    Ролките и ремъците са наред, стартера също така.
    Майстора откри че демпферната шайба започнала да се къса. Променихме я, и пак се появява проблема, ЕГР клапана го махнахме. Пак също.
    Давайте съвети.....

Смени масления филтър с такъв с клапанчета.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ще пробвам, обаче дано е това.

Comment

Преди да смениш масления филтър, обърни внимание на това дали индикацията за ниско маслено налягане на таблото изгасва непосредствено след студен старт на мотора (за по-малко от секунда след запалване). Ако не гасне повече от секунда, сменяй филтъра. Ако гасне нормално, вероятно проблемът не е във филтъра.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Масло и филтри съм променял преди 3 хиляди км. Пак и веднага изгасва индикацията.
          Един майстор тука в Пловдив се съмнява за съединителя, че от там идва всичко.
          Лек ден.

Comment

Според мен не може да става дума за съединител , това тресене при палене няма как да се случи от съединителя ... се пак ти я палиш на изключена от предавка предполагам ? Опитай да диагностициташ горе долу от къде в колата се получават тези вибрации ...
            Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
            Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от titomee Покажи съобщение
              Масло и филтри съм променял преди 3 хиляди км. Пак и веднага изгасва индикацията.
              Един майстор тука в Пловдив се съмнява за съединителя, че от там идва всичко.
              Лек ден.
              И как я палиш- с натиснат съединител или не?
              Едва ли е от филтър и съединител.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Пробвал съм какъв ли не начин : С пълно натиснат съединител, на свободна или пак на първа скорост. С натиснат педал за газ итн. И при всичките комбинации прави го същото.

---------- Post added at 14:07 ---------- Previous post was at 13:56 ----------

Като го чуваш звука, имаш чувството че ще се разпадне колата. Не мога да определя от къде, из целия двигател е звука. И воланът се тресе даже.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Смени масления филтър с такъв с клапанчета.
                  Какво общо има масления филтър с паленето и тресенето ?
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                    Какво общо има масления филтър с паленето и тресенето ?
                    Ако възвратния клапан на филтъра се е сдухал и седи отворен, маслото от маслената магистрала се стича в картера, когато моторът не работи продължително време. При последващото палене минава доста време докато се изпълни магистралата и се развие нормалното маслено налягане. До този момент, моторът обикновено издава такива звуци поради отсъствието на мазане.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Ако възвратния клапан на филтъра се е сдухал и седи отворен, маслото от маслената магистрала се стича в картера, когато моторът не работи продължително време. При последващото палене минава доста време докато се изпълни магистралата и се развие нормалното маслено налягане. До този момент, моторът обикновено издава такива звуци поради отсъствието на мазане.
                      Даде но тогава издава звуци евентоално от потракващи повдигачи или помпа . Амъ пък чак да тресе не ми се вярва.Поне на мойта е така потрака помпата и повдигачите около 2 сек. и после е ок,но никога не ми тресе както казва колегата.
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Проблема ти е вероятно в запалителната смес и впръскването и.
                        Миналата година палих една 147 в една автокъща, работеше както описваш, щеше да и падне мотора, все едно работеше на 2 цилиндъра.
                        Може да е износен двигателя и като постопли да се пооправя, трудно е да се каже от дистанция.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 14:38.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                          Даде но тогава издава звуци евентоално от потракващи повдигачи или помпа . Амъ пък чак да тресе не ми се вярва.Поне на мойта е така потрака помпата и повдигачите около 2 сек. и после е ок,но никога не ми тресе както казва колегата.
                          Да, обикновено има стържещи неприятни звуци но чак тресене няма. В случая може да е заради съчетание от работа на по-малък брой цилиндри и някой увехнал тампон от окачването на мотора. А причината за работата на по-малко цилиндри следва да се търси предимно в помпата за ВН или в някоя дюза.
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:48.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Я да попитам, под лампата за маслото какво имате в предвид? Един единствен път изгасна защото не бях изключил от скорост и пуснах съединителя и тогава писна Low Pressure Warning на компютъра.
                            На оборотомера нямам никаква лампа, или поне никога не съм я виждал да свети? Къде гледате при палене?

Comment

Ти нямаш лампа, имаш само този надпис за който говориш.
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X